Wednesday, December 21, 2011

Klinik Ajwa Seksyen 15 tempat esya disunatkan

Morninggg all...

Hai semalam kan aku amek coti kan.. so plan nak bawak esya pegi bersunat.. plan daripada umo 6 bulan asyik la terbengkalai.. ada je aral yang melintang.. so semalam tu kira nekad la kan.. sambil berdoa dalam hati mudah-mudahan berjaya disunatkan jua hehe

Semalam kan esya tido lena sangat.. pukul 11 pagi pon dia sedap jer tido.. macam tau2 jer aku nak bawak dia pegi bersunat tau.. iks iks.. last2 suh en bob kaco dia tido.. kejutkan dia.. kalo dibiarkan mau gagal lagi plan kali nie..

so dalam pukul 11 lebih esya telah berjaya dimandikan.. tu pun asyik la dok merengek.. yelah minah tu ngantuk lagi.. padahal tido awal jer malam tu..hurmm nie mesti dia boleh rasa nie yang kitorang nak bawa dia g klinik hehe
esya otw ke klinik.. muka adalah moody tak boleh belah hehe

suh senyum pon buat dek aje.. tak pelah bior mama je interprem hikhik

kitorang booking kat klinik Ajwa, Seksyen 15 tak jauh dengan rumah.. pastu klinik tu pun tak ramai orang.. n tak payah nak tunggu turn lama2.. daftar dan terus masuk ke dalam jumpa doktor..

perasan kami berdua... huiii sangat la nebes ok! pengalaman pertama nie.. en bob tu kan wat2 biasa je padahal dia tu lagi nebes.. tengok darah pon nak pengsan hehe keji ok kutuk laki sendiri... hahaha

nurse pegang kaki esya... aku pegang tangan sambil pujuk2 dia.. apa lagi marah la dia.. dia kan tak suke orang pegang2 nie.. en bob plak agah2 dia.. jap jer pon tak sempat nak tengok doctor tu potong apa..sap sap soi udah siappp

hee cepat je kan.. esya nanges kejap aje.. time kitorang pegang2 dia jer.. lepas tu pakaikan pampers balik diam lah dia..fuhhh selamat...

esya selepas disunatkan..steady jer beb hehe

so far dalam 5 minit ada la weh.. bayaran yang dikenakan hanya RM 32 pastu tak ada sebarang ubat pun... settle sudah..

see plan yang dirancang berbulan2 boleh settle dalam masa beberapa minit aje kan.. kalo tau dalam pantang lagi aku dah sunatkan esya hehe time tu tak berani coz esya kecik lagi..

balik tu singgah tesco extra soping barang dapur sket...

sampai umah jam 4 lebih esya terus zzzZzz

malam tadi plak elok jer terkinja2 n terkangkang sana sini.. hee dah ok la tu kan..

alhamdulillah segalanya selesai.. lega hati mama sayang...

6 comments:

atty's said...

geram betul ngn pipi esya..

mekchu said...

kejap je ehhhhhh?? tak tahu pulak senang betol procedure nya.. ni anak lelaki, org kata elok jugak kalo sunatkan masa dia kecik.. tp kesian laaa..

AnaLyana said...

apelah yg doctor tu potong kan kak ila?

izyandyiean@life said...

Azza sunat masa umur 3 bln lbh..kjab jer doc tu buat..hehe...bykkn la azza yg memilih ni blee plak men dgn nurse tu..siap bw bebual2 gik...hehe...nangis pun kjab je..tp cas mahal la rm65 include ubat cuci n ada beberapa ubat lg

anis said...

saya dulu pun takut nak bawa masa dalam pantang tunggu sampai 5 bln lebih. Tngok doktor buat sekejap je. Mak bapa yg terlebih nervos

hajarus said...

dah sunat dah anak dare tomey2 ni... ibunyer pun tomey laa... hehe...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site