Monday, December 19, 2011

Esya sudah 8 bulan

Hari ini 19 Disember 2011 genap usia Esya yang ke 8 bulan.. syukur alhamdulillah terima kasih Ya Allah diatas kurniaanMu ini...

Semakin hari semakin membesar dan semakin panjang akainya.. maklumlah sel-sel otak berhubung hehe.. makin lasak dan tak reti duduk diam.. asyik nak melompat jer kejenye..
hepi 8 month years old sayang mama babah

semalam bawa esya pegi jalan2 kat jusco bukit tinggi.. hajat en bob nak belikan esya walker.. sian esya tak de walker sendiri.. aritu pinjam walker sepupu dia kat rumah nenek kajang.. ingat nak bawak balik walker tu ke sini tapi bila pk2 balik macam tak best plak asyik pakai barang orang jer.. apa kata beli barang esya sendiri.. yang walker sepupu esya tu biar jer kat umah nenek kajang nanti bila balik boleh esya naik.. so babah esya beli walker baru untuk esya.. eceh kan bonus kan.. inilah masanya nak perabis duit babah esya oi hehe


esya pilih walker yang paling murah RM 83.90 jenama Sweet Cerry

suka sangat dia ngan walker nie sampai tak nak turun2 dah.. so amek lah ikut mana yang esya berkenan.. fuhhh selamat duit babah (en bob cakap dalam hati kot hehe)

nak kaler hijau tu cantek sangat tapi dah abes ler plak yang tinggal cuma kaler kuning kecoklatan itu.. hurmm boleh lah.. sampi rumah malam tadi en bob terus pasang.. esya plak dah tak sabar2 nak test drive..

hasilnyaaa....

vrommm...vrommm..vrommm

esya dah boleh jalan sampai ke dapur... meninjau kawasan tempat dia nak mengemas nanti hehe mulut bising kemain lagi yer dok bebel apa tah

so itulah hadiah daripada babah untuk esya sempena usianya 8 bulan.. dan sempena bonus hehe

mama plak tunggu ler ari minggu nie plak yer sayang.. mama beli baju kot sebab baju esya banyak dah yang tak muat..

oh cepatnya anak dah umo 8 bulan... tak percaya...

still BF sehingga sekarang walau apa jua dugaan mendatang

Insyaallah...



5 comments:

~YUN~ said...

hati2 g dapur tu,takut die capai air panas...hehe!

hajarus said...

& semakin tomey la Esya ni... cute sangat.... :D

♥ Elin ♥ said...

habis lah 1 rumah ronda2...hahhaha..mommy asik jerit dr dapur jer ler eh..;)

AnaLyana said...

esya tetap bam bam..:)

izyandyiean@life said...

bestnyer walker esya..murah plak tu..walker azza rm167..jenama Looney Tunes...tu ja yg murah n cam best...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site