Tuesday, January 5, 2010

Tolonglah aku wahai kawan-kawan

Tajuk kat atas tu tak agak2 nak mintak tolong kat korang lah

aku dalam di lema sekarang nie.. antara maxis dan celcom berukband.. korang prefer yang mana? aku nak yang murah tapi lajuuuuuuu :p haha buleh ka cam gitu

baru2 nie aku g survey kedai celcom untuk gomen staf bulanan hanya bayar rm 50 pastu ada kontrak 2 tahun.. tapi berukband basic 384 kbps..

kalo nak yang laju cket amek advance up to 3.6 Mpbs rm 98 sebulan.. aku nak kurang kan bayaran bulanan tu sebab dulu dah merasa pakai stimix rm 90 sebulan kan.. camno nie ha? acik dalam dilema nie! huhuhu

maxis aku blom survey lagi..hee kalo sape2 yang pakai maxis servisnya lagi baikkk punye daripada celcom sile roger2 ar aku yer.. kita kongsi2 pengalaman

tolonglah give me some advice plzzz

opsss ade tambahan sket.. boleh tak korang bagitau apa pakej yang korang sedang pakai sekarang nie beserta kelajuan (speed brapa?) dan bayaran bulanan berapa..hee TQ muaaahh sayang korang!

lastly aku nak yang murah tapi lajuuuuu
hihihi

8 comments:

HaLuSiNaSi said...

saye guna celcom berukband.. kdg2 oke kdg2 biol jugek.. heheh.. member pnh gune maxis tp dia kata line cam longkang sket ah... hahaha..

honeysour's blog said...

kalau ikut kualiti, Celcom lagi ok kot dr maxis...
sebab kat area nana, maxis langsung takde line..
huhu...walaupun 384kbps, kalau coverage banyak, jadik laju jugak kak ila...
nana walaupun ade 1 line je 3g kat umah, tapi tetap boleh main fesbuk, youtube, farmville, cafeworld, tgk tv3...tapi kena sabarla kan sebab ade 1 line je, nana rase kalau tempat kak ila maybe banyak bar nye kan...

sekian dari pengguna Celcom..hikhik

~ceRRy beRRy~ said...

dulu ifa pakai celcom, mmg laju kak + celcom x suke meragam...

skg tukar pki maxis laju tp selalu meragam..
means, maxis ni kejab ok jek line dia..kejab nnti asyik xleh nk connect jek...

so, ifa prefer akak gunala celcom yep.. ^_^

kojah said...

sy pengguna celcom di hostel, di rumah streamyx...huhu

celcom tak disconnect, maxis plak cousin sy ckp selalu terdisconnect secara tiba2...

tp serius kak, berukband abah sy byr rm 30 lbh je kot sebulan xsilap...ke murah lagikkk...huhu sbb abah byr skali ngan line streamyx kat umah...mmg jimat abis lah...tp ms tuh streamyx ngah wat promotion...skang xtau ada lg ke x...papepun sy xleh bising sgt2 la...sbb berukband tuh dh murah sgt...yg jadik lombab pun sebab students lain ngah online...hoho

Shemmi said...

maxis patut di ignorekan dr list..huhu...

* lama tak masuk sini..

ila ila....ttg janji date itu....maaf x dpt penuhi lagi...masanya dah ada dlm kepala..tp x berani nk kompem lagi..takut2 x jadi lagi...

JIVEBUMZ said...

to u all,
terima kasih atas cadangan beserta alasan korang.. hee nanti aku decide nak pilih yang mana yer!

erm tak pe kak ina kalo dah betui2 free roger ar kite ek.. tapi kena bitau awal takut kang saye plak ade hal kang naya jer..

Resipi Kejayaan said...

potong...potong...potonggggg....

Cut the charges. Cut the lag. Cut now to P1 W1MAX

Huahauhau.... ;-)

Aku Pakai maxis je. Bergantung pada coverage. kalo kat area ko guna coverage celcom/maxis/wimax lagi tinggi ko pilihla broadband tu.

So far aku amik Maxis for package RM105/monthly. laju je. Download pon berdesup.. heheh kat bangi laaa... ;-)

Invite to all blogger to visit my blog http://resipikejayaan.blogspot.com/

Leave ur comments there ;-)

JIVEBUMZ said...

resepi kejayaan,
okeh aku amek celcom! NEKAD hehe jap g gak aku amek yer :)

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site