Friday, January 15, 2010

Alahai sedapnya cucur istimewa itu..

Assalamualaikum wbt..

mulakan hari anda dengan senyuman.. hee

sampai opis on ym dulu.. heheh tu pun pakai berkband kalo pakai tenet kat opis langsung tak lepas.. dah kene block ym daaa! hampesss kerompess

cadbery84: akak bz ke..lame x update

jivebumz: UIII

jivebumz: hehe bz sket yunk

jivebumz: nape rindu eh?

cadbery84: tu la..rindu dh ni...

cadbery84: hehehe

jivebumz: sabar yer
jivebumz: pc kat umah tu la ade problem sket
jivebumz: tu pasal kene apdet pakai pc opis nie haa
jivebumz: kemarin g kuar daerah
jivebumz: tu yg tak berapdet tu

itulah hakikatnya... problem tak apdet sebab pc aku tak leh detect berukband nie.. kalo bleh pon kejap jer.. tak sampai 3 minit.. bayangkanlah! sebab tu nak kena tambah usb card lagi.. itu nanti aku citer k.. tunggu en bob pasangkan sabtu nie.. lalala

pastu aku akan apdet seperti biasa secara normal..
wat sementara nie aku lenjan pc opis kejap (bos aku taw la hihi)

oklah.. semalam aku ke kuala langat area banting nun.. ada masalah yang perlu disettlekan di sana.. keja opis laa.. tak payah citer kat blog lah sebab macam tak siyok jer cite hal keja kat cni..heheh poyo jap!

aku ke sana bersama za rakan seopis.. perjalanan lebih kurang 40 minit... sesampainya kami disana.. masuk ikut pintu belakang (memang kalo pegi daerah weols suka masuk ikut pintu belakang daa)

tarrraaa supriseeee


korang bayangkan lah masuk aje kat depan pintu ada makanan neh.. adeiii tolonglahhh faham.. walaupon dah bekpest kat opis tapi bile nengok jer cucur nie terus feelling nak makan..makan dan terus makan.. kansel diet!!

terus hilang ingatan kejap datang situ nak buat ape.. ceh


nampak tak uols? banyaknye cucur yang dorang masakkan untuk kitorang berdua.. haa nie yang tambah sayang kat orang2 sana nie.. nie yang rasa cam nak g daerah dorang selalu nie..ekekeke

ingatkan weols bleh wat keje terus tapi terdelay kejappp.. makan dululah

cucur istimewa.. dalam tu ada pelbagai bahan2 antaranya.. ada kentang, jagung, isi ayam, udang pastu daun sup.. pendek kata pelbagai rasa ado! hee

tak tau nak panggil cucur apa? cucur istimewa pelbagai rasa kot :P nanti aku nak try buatlah :P

dah kenyang makan2 sume... weol berdua teruskan misi menyetelkan keja2 dan tujuan asal kami ke sana..

sape rindu sama aku?? heheh tu gambar terbaru taw

wat keja cepat2.. laju2 daripada jam 10 pagi sampai lah ke jam 4.30 petang.. after settle sume weols gerak balikkk

balik drive laju2 sebab takut terperangkap dalam jem.. sampai opis jam 5.40..

fuhhh legaa.. sebab nak balik rumah cepat2 mau tengok cinta balkis pulak..

oh itu dulu yer cadbery..kang akak apdet g yer hihihi

10 comments:

♥ QaseH ♥ said...

kiter rindu akk,,,,

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mkn kodok panas2...lazaatt ohhh...

adenium said...

cucur nih memang fave nih... nak kene buat lah kalau dah nampak nih.. :D

ChiLaBaey's said...

Aduyaiii.... Ni yang buat lapar petang2 macam ni.... Cik Jivebumz janganlah macam selalu yer... Kalau nak ajaklah kawan2 blogger makan sekali nanti.... :p

Cik Anie said...

bestnya.. lagi kalo makan depan tb sambil layan citer balqis...syiokkkkk

ziha said...

sedapnye cucur tu..
kite panggil cucur tu jemput2...kak ila pernah dengar tak?

JIVEBUMZ said...

Qaseh,
alololo akak pun rindu sama kamo! :)

princess N,
yup kalo makan time panas2 memang selera cecah plak ngan sos cili perghhh hehe

adenium,
hikhik sile buat sekarang pastu anto kat saye cket yer kak :P

chilabaey's,
ajak kawan2 blogger kena masak berapa kampit tepung yer? hihi tak cukup tangan den nak goreng karang :P

cik anie,
balik keje dah lewat petang tak sempat nak bikin cucur nie tau..hehe

ziha,
pernah..ada orang panggil cekodok, jemput2, cucur dan cucuq hehe

Erieq said...

wuih.. baru tengok cucur tu, dah nak meleleh air liur nie..

cikyah.blogspot said...

hmmmm....enak dan berkhasiat.

JIVEBUMZ said...

erieq,
hehe kalo meleleh air liur kena lap cepat2 la kang banjir plak...

cikyah,
berkhasiat yer? macam2 ado! hehe

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site