Monday, September 3, 2012

Kami di Aidilfitri 2012

Hai baru nak berupdate belog nie... orang lain dah lama story pasal hari raya yang aku plak baru hegeh2 nak upload pic.. pic pon tak banyak.. apa yang ada dalam henpon jelah.. buat kenangan di hari tua hehehe
Pagi raya... bermaafan bersama ahli keluarga... tahun nie beraya di rumah belah suami so macam biasa acara bermaafan ada sedikit sebak gitu.. nampak tu en bob tengah sebak tu hee aku macam biasa la cover2 supaya tak gugur air mata nie mengenangkan emak di kampung hewhew


Selepas bermaafan adalah masa untuk menjamu selera bersama keluarga.. menu seperti orang lain juga.. ada rendang, nasi impit, kuah kacang.. oh ketupat pulut tak ada yer.. kalo kat kg aku itu adalah ketupat yang wajib ado! mak aku yang buatkan..  pastu ada nasik dagang kak ipar aku masak.. kuih muih.. kek... itu jelah rasanya..

Selesai makan kitorang sekeluarga bergerak ke rumah nenek sebelah mak mertua kat cheras sane.. beraya bersama adik beradik sebelah emak.. gambar sekeluarga tak ade yer sebab dorang nie bukan jenis bergambar.. aku jer yang poyo2 nak bergambar.. ate malu nye pasal so tak de lah aku nak kuarkan kamera comel aku tu..huhuhu

sebelum bergerak sempatlah posing sekeping dua gambar dengan cinonet kesayangan aku nih... hai payah beno nak bergambar dengan dia tau!  tengok tu muka pon serius hehehe

Last but not least.. gambar kami sekeluarga.. baju carca merba tak sama kaler.. maklum lah tema pon tak ada.. hantam sajalah.. nanti raya haji kita pakai baju sedondon yer..time tu dah kuruih boleh la melarams kennnn

itu saja cerita raya kami di hari raya pertama..

raya ke 2 bertolak ke muar, johor balik kampung belah ayah mertua pula.. first time aku g sane semenjak kawin anak nak masuk 2 nie kan.. raya ke 3 balik kesini..

raya ke 4 baru balik kampung aku kat perak nun.... huhuhuhu sampailah raya ke 8..puas hati mak encik.. tapi kan dah tak rasa suasana raya tu sume sebab semua adik beradik dah balik.. dorang beraya umah mertua dorang pulak.. sedihhh

dan mujurlah aku tak beranak  lagi.. kalo tak jenuh jugak la nak bawak balik baby baru tu nanti ke sini dengan kakaknye lagi.. sekarang dah 38 minggu 2 hari..agak2 bila boleh bersalin nie yer?? arghhh saspennnn

ok tu jer cerita raya yang biasa2 aje donggg
 

1 comment:

atty's said...

selamat hariraya ila..
kty pun kalo kat umah mil..tak kuarkan kamera..malus ler pulok.

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site