Wednesday, September 12, 2012

Bermula dengan 3oz

Syukur alhamdulillah hari ini adalah hari yg ke 6 berpantang.. Kejap je rasa..dan pantang kali nie tak delah seteruk dan sesukar pantang masa anak first dulu.. Pantang kali nie lebih cool rasanya sebab faktor2 bersalin secara normal kot.. Dulu ken czer so agak terbatas skit lah..

Aku nak cerita saat2 bersalin tu tp kan bila taip pakai BB rasa xbest pulak. Nti aku usahakan taip pakai pc k.. Maklumlah lappy xbawak.. Nak buka pc kt umh mertua nie malew la plak.. Padahal pc nie kt dlm bilik yg aku lepak nie aje.. Panggg kang! Malew la konon.. Xpe sket hari lg aku xmalu dah

Ohye aku sekarang dah mula pump! Ahaha semangat ko.. Sejak cik b dah mula bengkak ari isnin aritu.. So adala dalam 5x perah.. First perah dpt la 3oz.. Jenuh gak nunggu dekat sejam baru dpt byk tu.. Paling banyak pon 4oz jer pastu 3 balik.. Okla kennnn aku bersyukur sgt.. Sbb ade jgk susu aku untuk puteri ke dua aku nih

Susu tu aku dah simpan dlm beku. Mlm tadi suh en bob g beli plastik storage. Simpan dlm peti ais mak mertua.. Tp tak boleh byk2 la kang xmuat plak mak aku nk letak ayam,ikan dia.. Xpe nti aku pk nk buat mcm mana ngn susu2ku itu.

Wah aku dah selesai mengurut..syok sangatttt rasa ringan badan nie.. Hilang lenguh2 kt kaki, pinggul dan semuanyalah.. Hurm urut 3 hari berturut-turut ngn sorang acik indon nie.. Org yg sama urutkan aku masa bersalin ank first dlu.. Siap bertungku dan pakaikan bengkung lagi you! So besok aku kene mintak tlg en bob lah pakaikan bengkung nie sebab agak susah jgk nk pakai dia.. Mcm barut budak kecik tu uols! Lecehkan..

Baby so far ok sangat.. Nangis bila nk susu jer.. Minum susu lama sangat pastu dah kenyang tido pon lama sangat..dptla aku tido puas sket malam2..legaa.. Dan baby suka bangun seawal pagi hewhewhew

Xpe bgs bgn awal pagi xdelah aku terbabas tido smpi ke tgh hari.. Malu ko ngn mak mertua aku nih!

Oklah rasa mcm nk bancuh air kopi pastu mkn biskut hup seng cicah air kopi.. Emm dapdapdappp

Jemput semuaaa :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

Ana Lyana said...

hey adik.. aunty nana nak gigit pipi boleh... tembam betul...

Noorly A Puad said...

Jemput ke blog saya.Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site