Tuesday, September 4, 2012

38 minggu...menanti saat kelahiran

Wah sudah 38 minggu... lagi beberapa hari nak memasuki angka 39 minggu.. Alhamdulillah setakat ini segalanya berjalan lancar.. kaki pun dah mula membengkak sedikit demi sedikit.. perut pon makin maju ke hadapan.. dan sakit belakang badan dah mula melanda.. orang kata tu antara tanda-tanda nak bersalin weeee

Kali ini pengalaman apa pula yang akan aku hadapi kan? hurmmm saspen... harap2 lah senang bersalin nanti macam ceeramoon.. eh tahniah kepada ceera yang telah selamat melahirkan baby keduanya pagi tadi.. baru dok tweet2 ngan dia ari minggu aritu borak pasal bersalin..tau2 dah selamat dah dia.. huiii syoknyaaa dia.. aku nie macam mana la plak nasibnya.. teringin nak bersalin secara normal.. yelah masa Esya dulu aku bersalin ceaser sebab baby menyongsang.. harapnya baby kali nie kepala dia dok diam2 kat bawah dan tak pusing kemana-mana lagi.. harap sangattt

pic terbaru.. pagi tadi masa hadiri jamuan hari raya puspanita selangor... beso tak perut kitew?? hehe.. ramai yang cakap perut aku kali nie lagi beso daripada peknen aritu.. oh aku pon tak pasti la kan nampak macam lebih kurang aje.. ramai yang cakap gegirl.. insyallah kalo betul maka betullah kata doktor.. aku tak kisah apa gender yang penting sihat dan selamat keduanya..


beg pon dah siap2 taruk dalam bonet kereta semenjak balik kampung hari raya hari tu lagi.. persiapan awal kot2 terberanak kat kampung... rupanya blom lagi.. syukurlah sempat balik ke sini.. kalo tak ntah cemanalah keadaannya aku time tu kan huiii seriau..

Plan nak bersalin kat hospital serdang.. macam bersalinkan esya dulu awal 9 hari.. kali nie tak tau lah sama ada awal atau lambat.. tapi mintak2 lah awal.. due 15 september nie.. kalo dapat bersalin sebelum due pon bagus jugak.. kalo tak terpaksalah aku menyerah diri ke hospital pada date due tersebut.. maklumlah aku kan penghidap kencing manis huhuhu

kawan2 doakan saya selamat semuanya yer... sebab makin hari makin nebes plak rasanya...adoiii

4 comments:

Noli@Ibu Wafa said...

moga selamat semuanya..aminn..

JIVEBUMZ said...

noli,
tengkiewwwwwwwww mudah2an begitulah hendaknye

mekchu said...

lepas jibam, mekchu pulak.. adoiii serem nyaaaa.. mggu ni baru nak kemas2 barang2 baby dan packing letak dlm keta..

mekchu doakan semuanya selamat.. amin..

therosputih said...

lepas kak ila, mekchu, pas mekchu, kite plak...hadoila mak ngah..menghitung...ngeeee

kak ila memang sah le kencing manis nih? adoila...deroyan la punya pasal nih...

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site