Monday, December 6, 2010

Bila bil berukban tak bayo...

Salam sume...

Hai korang.. ape kabar sume? hikhik lama tak jumpe kan? hurmmm aku macam nie la jap on jap off.. almaklum ler tak bayo bil berukban macam gini lah.. nak apdet belog pun kene tunggu time rehat baru boleh.. waktu bekerja cannot ok! internet kene block! specially untuk blog dan jugak fesbuk.. huhu tak best langsung!

nak buat cemana kenalah akur kan..

ok lah nak citer pasal second check up aku hari tu pada 29 nov 2010

My berat badan naik kepada 65.3 kg fuhhhh terbaek ok! sebab naik melampaui batas yang telah ditetapkan iaitu bagi jangkamasa kandungan 5 bulan pertama hanya 0.5 kg/ sebulan. Aku dah hentam 3 kg sebulan! first check up aritu berat badan aku hanyalah 62.3 kg..

Masa jumpa nurse kat dalam bilik rawatan tu nurse tak puas hati suh aku timbang lagi sekali tapi keputusannya totap sama! uhuk uhuk

nurse tak caya dia ingat badan aku kecik nie ringan ke hapa padahal.. very the berat! haha

nurse suh aku buat check up biweekly B/P.. OMG tak suke laa pegi kelinik seminggu 2x.. aku dah start pegi klinik untuk check B/P pada 29/11, 2/12 dan arinie 6/12.. last check up 9/12.. tu pun tak tau lagi kalo ok stop check biweekly kalo ko pegi jer la klinik tiap2 minggu.. uwaaaaaaaaaa nangeh aku..

bosan weh pegi klinik tu.. orang dah la ramai.. ngantuk lak tu.. muahaha padan muka aku!

nie sume gara2 makan kat hotel crystal crown aritu lani.. mentang2 makan free 3 ari 2 malam makan tak henggat yer..

tengok ler gambo aku kat atas nie kot2 korang cam lagi ke tak mana satu aku? huhu

nak tau tak ape result Biweekly B/P aku? arghh tak kire nak bagi tau jugak :P

29/11 B/P: 105/64 Urine : ALB (M) Gula (B) Weight: 65.3 kg
2/12 B/P: 103/63 Urine : ALB (M) Gula (B) Weight: 65.2 kg
6/12 B/P: 96/60 Urine : ALB (M) Gula (B) Weight: 65.6 kg
9/12 ??????

hambek ko payah giler nak turunkan berat badan even aku makan nasik sehari sekali pun tak dapek punyo... tak pela yang penting aku dan baby sihat..

eh tadi aku pegi check gigi sekali.. alang2 ari nie ari isnin khas untuk ibu mengandung kan so aku buat la sekali.. so far gigi pon ok..

tu saje dulu yer.. kene taip laju2 sebab bleh pakai internet sampai kui 2 jer kalo lambat kang melepas nak apdet kuikuikui

papai :)

9 comments:

atty's said...

takpe ila.nanti lepas deliver leh je diet..

FIESYAH said...

biase lah kak time gandung2..mcm hal..mcm syah gak saspek darah tinggi dr awal smpi nk due date..tapi alhamdulillah sumenye slmt...

mekchu said...

ehh.. yg mana satu? dah tak kenal ni.. yg bj hitam gemuk tp vougue tu ke? (nak jugak vouge)

therosputih said...

wahhhhhh....lamanya tak hupdate...hehehe...

bak kata mekchu di atas, yang pakai baju itam tu tetap vouge...toksah risau lah...hahaha

p R i n c E S s _ N said...

huhuhu...N pon lst check up nek 3kg...syabbass!! xpe..yg penting mama & bb ok..

hajarus said...

xper k.ila t pas bersalin leh diet blk k.. hehe...

OnFarisha said...

Salam perkenalan.. :)

Sha pun preggy @ 33 weeks.. Insyallah due bln 1 ni.. Jaga diri bebaiksss...

Jemput ke blog sha jika ada kelapangan.. and pls do follow me so that we can keep in touch ya...

<>

jemput kawan2 yg lain samer.. :)

DrSam said...

semoga kedua baby dan maknya sihat walafiat.

JIVEBUMZ said...

thanxs korangggggggggg


doakan saya k!

muahhh

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site