Thursday, November 17, 2011

Tukar ic baru

Gigih tau aku nak tukar ic lama kepada ic baru! Hari selasa g JPN dekat Plaza Massalam, Seksyen 9. Amek nombor giliran, bayar rm 10 hengget pastu amek gambar. Amek gambar kat situ jugak..

Make sure pakai tudung yang terang benderang ok! Aku pakai tudung oren + putih sekali kene tukar da.. Coz tang leher kaler putih.. Reject! Tukar tudung yang ada kt situ sob3x.. Korang paham2 jelah tudung kat situ cmne ropenya kan.. Ngan bau nye lagi.. Hoho redha jelah.. Aku amek tudung kaler fink.. Tudung awning tu.. Belasah jelah.. Mujur santek..hehe sompat lagi tu puji diri..

Uols yang blom tukar ic lagi tu boleh lah g tukar sekarang.. Kejap je hanya 1 hari saja dah siap.. Aku tukar ic baru nie coz chip ic lama tu dah rosak.. Tak boleh nak detect pastu plastiknye pun dan terkeluar.. Buruk bebeno ic lama tu.. Uzur sangat2.. Seingat aku ic tu aku tukar masa mula2 mykad keluar.. Tahun 2003 kalo tak salah..

Hurm oklah uols jangan lupa g tukar ic baru eh.. Pastu make sure pakai tudung yang seswai ok! Supaya korang tak kena tukar tudung yang ada dokat situ..

5 comments:

mekchu said...

bukan kalo cip rosak free ke? ayoookkk.. mungkin sbb plastik dah terkeluar kot (sedapkan hati) ngeh ngeh ngeh

PUANSTOBERI said...

10inggit eh?
Akak rasa cip akak pun da rosak la sbb each time kuar duit kat tabung aji sure tak dpt nak detect cap jari ku ini. Igt tabung aji tu punya mesin tu poblem. Skali nak kuar ASB kat maybank pun sama.
So, nati nak tukar gak lah. Hihi.

P/s : akak kalo nak amik gmbr passport ka, gmbr IC ka, kad nikah ka apa2 kad berkaitan la mmg siap2 pakai tudung terang, merah ke supaya terang napak muka. Hahaha :D

therosputih said...

aah, masih shanteq lagik tuh...hehehe

Zana Adieyza said...

encik adiey baru tukar ic hari tu.. tukar pun sbb masalah cip.. kalau kat putrajaya ni pun sehari dah siap.. zana x tukar lagi.. ada gak cadang nak tukar sbb dah tukar alamat kan..

HannaNanaSwift said...

Kalo nk tuka kne bwk sjil klhirn kew??

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site