Monday, October 25, 2010

Perkembangan baby jibam

Alhamdulillah syukur kehadrat ilahi kerana memberi aku kesempatan untuk mencoret sepatah dua kata dalam belog kesayangan nie... mesti ada diantara korang yang nak tau pasal perkembangan baby nie kan? hurm ok ok ai stori..

setelah aku disahkan peknen pada 27 ogos yang lalu, aku melalui kehidupan seperti biasa.. memang terasa sedikit kelainan dalam diri nie.. pening2 tu biasa la.. loya dan muntah2 tu jarang2.. so far baru 6 kali aku wek wek.. syukur alhamdulillah baby nie tak banyak ragam.. dia paham mama dia keje so dia leklok jer time keja.. tapi kalo time kat umah siap laa.. nak baring jer rasanya.. haha bagus jugak tu kalo baring2 kat opis laki den tak nampak.. baring kat rumah ada laki bleh picit2.. jadi dia tau la cemana keadaan ibu mengandung nie ha.. eceh

so pada 7 hb 10 tadi aku dah pegi check up untuk first scan.. excited weh nak pegi scan taw! teringat lagi petang khamis tu balik keje terus mandi2 wangi2 siap nak pegi pegi klinik.. en bob balik keje sampai jer rumah terus berdesup pegi klinik..

sampai2 klinik tak de orang.. so aku adalah satu2nya client yang ada.. terus masuk bilik doktor.. doktor pompuan yer uols.. doktor pun mula la scan.. carik2 punya carik baby tak muncul2...

frusttttt gilerrrrrrrrrrr!

pastu doktor cakap..

doktor: baby kecik lagi nie.. belum nampak lagi.. doktor rasa baru 6 minggu nie! napa you nak scan awal sangat?

haaaaaaaaaaaa??? terkejut haku...

aku: saya ikut tarikh yang doktor sebelum nie bagi.. saya mana tau.. saya ikut jer doktor... (dalam hati hangin jugak ler dah kasik appointment kat kad merah tu macam tu ai follow jer la)

doktor: tak pe jangan riso nanti doktor bagi tarikh baru yer.. kamu datang 22 nov nanti yer.. datang waktu pagi nanti kalo tak nampak jugak doktor akan scan ikut faraj (ikut bawah ler uols! huhu ngeriiiiii)

aku: erm ok... (dalam hati frusttt weh tak nampak itu kantung huhu)

tak pe sabar2 mungkin betul kata doktor tu yang baby aku masih kecik lagi.. sebab tula tak nampak.. erm tapi kan bila doktor tu cakap baby aku baru 6 minggu tu yang aku rasa cam... eh betul ker doktor nie? adeiii kalo ikut kiraan date period time tu dah 11 minggu.. abes tu camno nak kene reset balik ker.. huhu

ramai kawan2 aku cadang pegi scan kat klinik lain.. insyaallah minggu nie aku nak pegi klinik lain la.. kalo dah ok sumenye boleh la pegi buat buku merah kat klinik kerajaan tu.. haha tak sabar weh nak pegi klinik :P macam best jer pegi klinik yuhuuuu

tu saje dulu perkembangan terkini.. kalo ikut kiraan lama hari ini aku dah peknen 13 minggu.. tapi kalo ikut kiraan baru aku baru 8 minggu..

hurmm ntahler... tunggu la nanti aku g klinik lain yer

6 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

wwahhhh...
akak dah pregnant rupenye.. patutla jarang update blog..hehe..

TAHNIAH akak..
betul jgk tuh.. try check kat klinik lain.. mane tahu leh nmpk :)

Puteri Satu said...

klu akak.. akak akan kira sendiri ikut tarikh last kita period tuh...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

huhu..N da 20 weeks..br igt besok nk g klinik kjaan..ngee~ b4 ni wat kat annur..ritu 1st scan 8 weeks da nmpk kantung..xpe kak..nxt check up cnfirm nmpk...heartbeat die cnfirm meleleh ayaq mata naa..

Shemmi said...

alhamdulillah...murah rezki Ila...cepat peknen...moga2 yg keluar tu twin la yekk..hehehe

shiemz said...

wah..dah peknen..sekejapjerkan..ghase mcm baru tgk awk bertunang ghitu.... tahniahhh..... jaga diri k...

mekchu said...

6 mggu pun dah bleh nmpk la itu kantung siap heartbeat.. pemalas nye doktor!!

tu la, gi je klinik swasta lain.. memalam pun bukak kan.. pas tu jgn lupa soh doktor print kan.. wat collection :)

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site