Thursday, December 6, 2012

Tamat sudah cuti bersalin 90 hari

Hai hari nie hari terakhir duduk menjaga anak sepenuh masa di rumah. Esok aku akan kembali bekerja. Sekejapnyaaaa!!!! dah 90 hari cuti...dan dah 90 hari usia Qaysara Aleesya. Syukur alhamdulillah dipermudahkan segala urusan untuk menjaga baby ini..

Esok bermulalah pengalaman baru untuk Sara berada di rumah BS. Harapnya Sara elok dan serasi disana. Ibu mana yang tak risaukan anak dia pabila nak dihantar ke BS kan.. semua ibu mempunyai perasaan yang sama :( 

Betoi tak??

Apakan daya.. mama harus bekerja sayang...demi keluarga kita..cewahhh hehehe

Sara dan Esya
Esok genap usia Sara 3 bulan. Petang nie ada check up dan cucuk di KK Sek 7. Hai tak sabar pulak nak timbang berat Sara nie..agak-agaknya dah lebih 6kg dah dia nie. Sebab tangan aku dah rasa lengguh sangat bila dukung dia.


Percubaan untuk tidokan mereka...GAGAL tau tak? hehe

Hari nie nak main puas2 dengan sara.. besok dekat opis mesti dok rindu-rinduan dan hati menjadi tidak keruan... tak pe waktu rehat esok kan panjang.. kalo agak2 rindu tu aku balik la jenguk mereka berdua.. mujur opis dan rumah hanya 10 minit saja :)

Sara pakai baju kakak Esya

Sekarang nie aku tengah menggila nak beli baju baby on9... eh geram pulak tengok baju baby girl yang comei2 tu... yang hairannya sebelum nie aku tak berminat pon nak beli baju baby secara on9.. ada sekali jer rasanya aku beli gaun pastu tak pernah dah.. sekarang dah macam ketagih pulok! apakah??? mungkin sebab nak dapat bonus bulan nie kot ekekekeke


Borong pampes untuk adik kakak

Semalam kitorang pegi tesco shah alam. Jalan punyalah jem! rumah aku ke tesco sepatutnya 10 minit jer pon dah jadi setengah jam.. stressss... hujan plak tu memang masak laa.. shah alam nie kalo hujan sekejap pon air dah naik macam banjir..lepas tu konpem la jem..

Ikutkan malas nak keluar hujan2 nie tapi mengenangkan nak beli pampes pet-pet tu ku gagahi jua.. semalam last day harga pet-pet RM 30.99. Hari minggu tu aku pegi langsung tak de saiz M dan L. Malam tadi banyakkk pulak eh korang nie pandai yer sorok2 pampes ek???

Beli lebih sket sementara harga murah nie biasanya pet-pet harga RM 35 kalau tak salah. Macam nie lah bila dah ada anak kecik pantang dengo harga pampes atau susu murah sket sebok aje nak membeli.

Pose terbaik daripada Sara untuk semua pembaca belog mama..muahhh


Ok dah siap entry untuk hari ini besok besok besok dah start keja aku tak pasti lah dapat update ke idok.. kat opis tu macam sebok giler aje.. hari2 baca group wasap naik pening dah aku dengar luahan perasan dorang..hahaha

k babai

2 comments:

Ana Lyana said...

hai saraaaa...

muahhhhh..

Sara mukak kak ila sangat..:)

JIVEBUMZ said...

Ana Lyana,
yeke?? wahhh bangga mak! kahkah

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site