Tuesday, May 24, 2011

Checkup Esya 1 Bulan

Hari nie Esya dah genap 36 hari so kena cucuk Hepatitis B dos yang ke 2. kitorang tumpang cucuk dekat klinik desa sg sekamat, kajang. Time pegi klinik tadi boleh aku terlupa nak bawak BB hadoi laa sepanjang jalan nyesal tak dapat apdet live! Huhu Ramai giler orang kat klinik tadi.. Semuanya bawak budak. Timbang berat Esya tadi dah naik weh! Nak tau brapa?? Jangan tak caya berat Esya dah 5.1 kg! Terkejut den tadi.. Umakaiii beratnyaaa.. Berat mama pulak.. Jangan panik yer hihi turun gile2 kepada 52.5 kg. Berat zaman muda remaja dulu! Berat before peknen pon dah 56 kg. Weee soka mak nyah :p xsia2 makan makanan dalam pantang hahah.. So far time cucuk tadi Esya nangis sekejap jer time jarum nak masuk peha dia pastu senyap dah.. Alhamdulillah lega.. Gigil gak aku nengok nurse nk cucuk Esya tadi seb baik ada en bob tolong pegangkan Esya time cucuk tadi.. Eh tetiba mama Esya jadi penakut plak.. Apa kes? Oh ye mama Esya tengah hepi nih coz berat badan berkurang lalala malam nie mau makan apa ya?
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 comments:

*Miss Syahnia* said...

esya dah bambam lah..tomey ;)

p/s: akak meh beli burger pkcik
kat bw kuartes ni..hehe

hajarus said...

lame hjr x jln2 ke sini... tup2 br tau akak dah selamat dpt baby... tomeynyer esya....

AnaLyana said...

alhamdulillah Esya semakin sihat. nanti kita jumpa ye Esya. Auntie bawak Abg Dani k..:)

Huhu jeles berat Kak ila turun dah..:( Nana ni tak turun2 la..

JIVEBUMZ said...

*Miss Syahnia*
makin hari makin bambam la si bulat2 mama dia nih!

tak moo laa bege banyak lemak! ekekeke

hajarus,
tula hajar lama tak masuk sini tup2 anak akak dah boleh berjalan nanti hihi

AnaLyana,
alhamdulillah nana berkat berpantang makanan berminyak nih.. nana kene berpantang jugak baru dapat berat nie tau.. datang jangan tak datang tau!

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site