Thursday, August 2, 2012

34 minggu = 8 bulan

Yer kandungan saya telah melangkah ke usia 34 minggu.. ada lebih kurang sebulan lebih jer lagi nak bersalin.. sangat cepat bukan? Kalo ikut due datenye pada 15 September nanti Insyaallah.. tapi kalau baby nak kuar awal pon bagus jugak.. seeloknya pada usia kandungan 39 minggu sama seperti kakaknya dulu..

Sebabnya aku blom prepare apa-apa pon lagi untuk si adik.. apa pon tak beli lagi nie! dengan raya pon dah nak dekat.. beg dalam kereta pon tak standby lagi..kasihan.. dulu masa anak sulung kemain beria yer.. iks iks tak baik betul..

Baju-baju esya masa baby dulu banyak lagi yang elok2.. sebab esya cepat besar banyak sangat baju yang orang hadiahkan dia pakai sekejap jer.. so aku ingat nak cuci balik semua baju-baju tu.. tapi bila ya?? kuang..kuangg..dasar pemalas!

Yang pastinya sebelum masuk 38 minggu aku kena pastikan beg baju aku dan baby dah siap2 ada dalam keta! WAJIBBB.. time tu kan raya.. buatnya bersalin hari raya masak aku kalo tak de benda2 wajib tu sume..

Bila soping nie?? hurmm ingat nak beli jugak la 2,3 helai baju untuk baby.. sian dia tak dapat baju baru.. mesti belikan untuk dia jugak tak boleh jadi nie tak kan nak pakai baju kakak dia semua hehe

Oh yer aritu kan aku dah scan.. doktor cakap nampak macam gegirl.. alhamdulillah.. aku tak kisah lah boy or girl yang penting biarlah dia sihat walafiat bila keluar nanti.. itu yang penting..

Syukurlah sepanjang bulan ramadhan nie aku mampu berpuasa.. malah bertambah kuat lagi adalah.. walaupun baby kat dalam nie kuat menendang tapi aku rasa ok jer.. tak de la rasa penat sangat.. hebatkan anugerah yang Allah bagi nie..alhamdulillah.. cuma satu jelah bila time aku kene g check BSP tu (utk org yg kene kencing manis) aku tak boleh berpuasa.. setakat hari nie baru sehari jer puasa yg aku tinggal.. nextweek lagi sehari.. sebab kene g check BSP tu..dan rasanya last ramadhan nanti lagi sehari.. so total 3 hari jer.. oklah senang nak ganti nanti..

Semoga Allah berikan kekuatan kepada aku untuk beribadat dibulan yang mulia ini..aminnn


3 comments:

♥ Elin ♥ said...

badn masih maintain....klu elin dah mcm belon nih...

kathy jem said...

Tinggal sebulan jer lagi..mesti deborkan..

mekchu said...

mmg tak beli bj baby lg ke? kerja2 membasuh tu lepas puasa esok la.. kesian nak puasa lagi kan..

tp betul lah, anugerah Tuhan kasik ibu mengandung puasa lg kuat dari yg tak ngandung.. mekchu pun perasan..

Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site