Wednesday, December 24, 2014

Hubungan suami isteri. Penting atau tidak?

Assalammualaikum wbt semua

Pernah tak kita terfikir bahawa perhubungan intim merupakan salah satu cara kita merapatkan komunikasi suami isteri? Perhubungan intim suami isteri sememangnya bagus dari segi mental dan fizikal untuk pasangan.

Bila dah beranak pinak pasti kita sering kali mengabaikannya. Jangan begitu... menurut satu kajian, ramai juga yang tidak tahu berapa kali perlu melakukan hubungan intim agar kita sama-sama mendapat manfaatnya.



Antara manfaatnya adalah seperti berikut:-

1. Sekali seminggu untuk tidur sempurna
 2. Dua kali seminggu untuk kesihatan
3. Tiga kali seminggu untuk jantung
4. Empat kali seminggu untuk awet muda
5. Lima kali seminggu untuk prestasi kerja
6. Enam kali seminggu untuk menjadi lebih pandai
7. Tujuh kali seminggu untuk kurangkan stress

Anda pilih yang mana? hehehe terpulang pada anda yer...

Manakala untuk merancang anak pula saya cadangkan suami isteri mengambil "Vitamin Cinta". Apa tu vitamin cinta? haaa nie dia...

Zink Complex untuk suami... GLA Complex untuk isteri

Kebaikan Zink Complex:-

1. Mengaktifkan 200 jenis enzim - untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja....

2. Membentuk Kolagen - Membantu pembentukkan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

3. Memperbaiki Diabetes - Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin seterusnya memperbaiki diabetis.

4. Bintik putih dikuku - Bintik putih kuku adalah tanda defisiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.

5. Mempertingkatkan sistem imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus, kelenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

6. Mempercepatkan pemulihan luka - Luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan tabur diluka untuk mempercepatkan pemulihan kulit.

7. Memperbaiki masalah prostat - Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing.

8. Kemampuan seks lelaki - Pengambilan zinc untuk jangka masa yang panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kitaran sperma.

9. Ovulasi wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc membantu pengucupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.

10. Memperbaiki radang kulit - Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

11. Mengekalkan deria bau - untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensetif seperti rasa dan bau.

Kebaikan GLA Complex:-

1. Herba tradisi yang dipercayai -  Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
2. Mengawal selia estrogen dan testosteron- GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
3. Melambatkan menopous 
4. Membantu mengurangkan keradangan pada sendi - Sesuai untuk orang yang mempunyai masalah  arthritis dan penyakit gout.
5. Melembapkan kulit - Sekiranya mengamalkan GLA insyaalah kulit akan lebih moist dan tak cepat kering. Terdapat kajian yang dibuat atas bayi yang mengalami cradle cap atau kerak kepala selepas 2 minggu disapukan borage oil, cradle cap itu hilang.
6. Membantu mengimbangkan hormon serta mengembalikan period yang teratur.
 

Macam mana nak order???

 

 
 
Hubungi saya untuk konsultasi percuma,
Ila Kamilah
Shaklee ID : 951481
Call/Msg/WhatsApp/Telegram : 012-5417451
Facebook Page : Jivebumz Vita shop
 



Monday, December 22, 2014

Mealshakes bantu Ibu risau anak kurang selera makan

Assalamualaikum wbt semua

Bagi para ibu yang mempunyai anak2 yang kurang selera makan pasti pening kepala memikirkan bagaimana cara nak bagi anak2 suka makan yer dak. At least jamah laa sikit makanan tu daripada tak langsung. 

Yer saya juga mempunyai masalah yang sama. Anak2 kurang selera makan. Puas dipaksa makan namun hanya beberapa suap saja. Kadang tu stress juga saya.memikirkannya. Bawa lauk bekalan anak2 ke rumah pengasuh dipulangnya semula. Nampak sangat lah kan anak2 tak jamah. Sedih tau uols!

Sejak saya kenal shaklee saya cuba berikan anak2 mealshakes campurkan dalam susu mereka. Pada mulanya agak susah juga sebab dorang boleh bau dan rasa. Kali pertama tolak kita kasi rehat dulu. Esok cuba lagi... tak nak juga.. ok tak pe lusa cuba lagi dan begitulah seterusnya sampai dorang minta hehe. Senang je uols... bila dah lama2 sukalah. Mana tak suka nya mealshakes nie sedap tau uols... rasa vanila lagi dan baunya sangat menyelerakan.

Pada awalnya anak2 sering cirit birit.  Ini kerana kandungan mealshakes mengandungi fiber yang sangat bagus untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Jika anak anda selalu mengalami sembelit eloklah beri mealshakes. 

Sekarang anak2 dah suka makan tau. Badan pon dah berisi sikit...yes! mana tak gembira uols hehe.
Ok nak order pm naaa

ila kamilah 012 - 5417451


Friday, December 19, 2014

Semakin hari semakin jatuh cinta dengan Shaklee

 Assalammualaikum wbt semuaa...

Alhamdulillah hari ini merupakan hari terakhir saya bersama kawan2 geng RTI2 terlibat dengan projek mengupdate blog tanpa gagal selama 40 hari dan bersambung pula selama 30 hari... total adalah 70 hari. Selama 2 bulan setengah kami bersama-sama bersusah payah membuat apa yang telah pun diajar. Terutamanya yang berkaitan dengan blog lah. Oh yer RTI2 tu maksudnya Road To Italy 2. Nombor 2 menunjukkan kami kumpulan yang kedua. Sebelum nie dah ada RTI1 tapi masa tu saya tak sempat join. Alhamdulillah rezeki saya dapat join yang kedua.. yeayyyy

Saya dan Esya di Program Motivasi anjuran Shaklee

Sedar tak sedar sudah setahun saya join sebagai ahli bersama shaklee... banyak kenangan manis saya dengan shaklee... manisnya bila dapat bonus lah heee... seronok uolss bila kita dapat target yang kita impikan.. kalau kita main2 dan tak ada target memang tak dapat apalah.. rugi tau bila jadi ahli tapi tak aktif... tapi terpulang lah pada individu tersesbut sama ada dia nak bisnes atau makan sendiri. 




Syukur juga dapat merasa title "Supervisor" hehe...bukan mudah juga nak mencapai ke tahap ini.. sebab kita perlukan kerja kuat... minda yang positif selalu dan sokongan keluarga dan teman2 rapat... alhamdulillah saya berjaya melaluinya..namun untuk ke langkah seterusnya saya perlu lebih cekal dan bekerja kuat... mana tahu kan suatu hari nanti... MASTER TO BE... Inshaa Allah.... hehehe

Seronoknya dalam bisnes Shaklee kita macam adik beradik saling bantu membantu. Tiada istilah sentap menyentap.. semuanya mempunyai misi tersendiri iaitu bantu lebih ramai orang diluar sana untuk hidup yang lebih sihat. Alhamdulillah saya dapat bantu mereka yang memerlukan supplimen.




Apapun saya harap sangat saya akan teruskan bisnes ini walau lambat atau cepat saya tak kan mengalah... mudahan saya juga seperti mereka dapat bantu lebih ramai orang diluar sana...

Seperti kata pepatah... the more you give the more you gets...

Inshaa Allah.... doakan saya yer kawan2... dan semoga kawan2 saya yang lain juga berjaya yer


 
 
Hubungi saya untuk konsultasi percuma,
Ila Kamilah
Shaklee ID : 951481
Call/Msg/WhatsApp/Telegram : 012-5417451
Facebook Page : Jivebumz Vita shop

Thursday, December 18, 2014

Herbal blend losyen untuk tumit kaki merekah

Assalammualaikum wbt...

Dalam banyak2 produk shaklee saya TERpalinggg suka sangat dengan herbal blend cream nie. Memang herbal blend nie jadi kawan baik saya terutamanya waktu sebelum tido. Saya akan sapukan herbal blend cream nie dekat kedua belah tapak kaki saya. Saya nie memang jenis yang tak tahan pijak simen atau mozek. Kaki second hand orang utara kata hehehe. 

 
 Apa yang saya rasa selepas 7 hari penggunaan hasilnya seperti dibawah...


Bukan nak kata apa lah... saya tahu ramai yang masalah tumit kaki merekah seperti saya tapi buat dek aje.. atau buat tak kisah... jangan begitu kawan2 kita ada cara untuk selesaikan masalah nie... cuma RM28 je uols... boleh pakai untuk kaki tangan, perut anak kembung, kene gigit nyamuk, parut chicken pox dan sebagainya.. tapi hanya untuk kegunaan luar ajelah jangan g sapu kat muka pulak... saya tak jamin cantik hehehe... nak cantik kena telah collagen powder uols! Bulan nie beli 3 percuma satu tau!

Pernah suatu ketika stok herbal blend tiada dipasaran sebab ramai sangat orang borong... mesti semua dah tahu kebaikan herbal blend kan sebab tu dorang pakat beli borong untuk kegunaan seisi rumah. Harga berpatutan dan tahan lama plak tu. Saya pakai lebih 2 bulan tu pon tak habis2 lagi. Jimat uols!

Ok meh kita tengok kegunaan lain untuk herbal blend nie:-

Merawat tumit pecah / merekah
Ruam pada baby
Gatal-gatal akibat gigitan nyamuk
Lemak berlebihan
Kulit kering
Eczema
Ubat luka / lecur
Merawat puting yang luka bagi yang menyusu
Menghilangkan parut
Losyen harian melembutkan kulit gitu

 
Ok dah tahu apa lagi jom order sekarang!

 
 
Hubungi saya untuk konsultasi percuma,
Ila Kamilah
Shaklee ID : 951481
Call/Msg/WhatsApp/Telegram : 012-5417451
Facebook Page : Jivebumz Vita shop




Wednesday, December 17, 2014

7 sebab mengapa mealshakes bagus untuk keluarga saya

Assalamualaikum semua! 

Mealshakes adalah supplemen yang menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisi yang mudah diserap untuj kegunaan harian. Paling best ianya dibuat daripada bahan semulajadi. Mealshakes bukan sahaja untuk kanak2 malahan orang dewasa juga boleh mengambil mealshakes nih.

Apakah 7 sebab mealshakes bagus untuk keluarga saya?

1. Mengandungi nutrisi lengkap. Terdapat 24 jenis vitamin,  mineral dan zat perlu.

2. Membekalkan nutrisi kepada sel tubuh.  Ia kaya dengan protin tetapi tidak mengandungi laktosa. Sangat membantu dalam pembinaan sel-sel kulit, kuku,  rambut, organ, darah dan lain2. 

3. Membantu tumbesaran. Ia mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses pembesaran.

4. Anti-Oksida. Mengandungi vitamin A, C, E, Zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan. Ia juga melambatkan proses penuaan. 

5. Mengembalikan seri wajah. Mengandungi vitamin b yang lengkap, zat besi dan Cooper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat.

6. Detoksifikasi. Sesuai untuk menguruskan badan kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan.

7. Rasanya yang lazat. Baunya yang wangi dan sedap pasti membuka selera anda untuk mencuba. Ianya tidak mengandungi sebarang pewarna dan bahan tiruan.

Mealshakes boleh diminum bersama minuman kegemaran anda!

Berminat boleh pm/wassup 012 - 5417451 ila kamilah

Tuesday, December 16, 2014

Sakit gusi kini tiada lagi dengan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum semua! 

Syukur alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan untuk berblog. Harapnya dengan sedikit perkongsian daripada saya dapat memberi manfaat kepada semua :) Inshaa Allah
Ok siapa selalu sakit gigi atau sakit gusi? haa nie nak habaq mai ada vitamin yang baik untuk anda. Sebenarnya vitamin c sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sakit gigi atau gusi nie. Telan 2 biji vitamin c pastu pegi tidur.. rehatkan badan.. Inshaa Allah sihat seperti biasa. Tak caya? cubalah...

Lagi satu kalau anda sedang selsema atau badan rasa macam nak demam tu eloklaa sangat ambil vitamin C mudahan berkurang sakitnya. Vitamin C nie berupaya membantu imunisasi  badan kita. Nak telan buah oren banyak2 memang tak laa kan.. saya lagi suka telan pil.. lebih cepat dan berkesan gitu!

Ok sempena promo bulan nie jom pakat borong Vitamin C beli 6 botol percuma 1! hadiahkan pada yang tersayang.. beli banyak boleh dapat murah... berbaloi2 uols! kulit pon cantik tau! sebab vitamin c nie dalam dia mengandungi kolagen. Sure kulit halus mulus gitu hehe.
Nak lagi meletops tambah Shaklee Collagen Powder... kesannya ummphhh... syoknye...harga pon berbaloi sebab bulan nie beli 3 kotak percuma 1!  bulan disember nie aje ok!!! lepas tu tak tau bila lagi keluarnye.. sebab dijangka setahun tak de stok Collagen Powder nih.

Ok berminat boleh pm saya 

Ila kamilah 012 - 5417451

Monday, December 15, 2014

Bulan Disember kasi rembat Collagen Powder Shaklee sebab ia murah banget

Assalammualaikum wbt!

Bulan Disember nie Shaklee baik hati sangat2 nak bagi promo besar-besaran. Kenapa saya kata besar-besaran? yelahhh awal bulan tadi ada promo Vitamin C beli 6  percuma satu dan juga Vitamin E beli 6 percuma satu. Lepas tu ada lagi promo beli vitamin C dan Vitamin E dapat diskaun 5 %... tup-tup mai pulak promo SCP atau lebih dikenali dengan nama Shaklee Collagen Powder beli 3 percuma satu... wow! Memang best sangat-sangat.


Istimewanya bulan ini dengan pembelian 1 set Collagen Powder Shaklee membolehkan anda mendapat keahlian percuma daripada Shaklee. Bulan nie beli 3 percuma satu tup2 bulan depan anda layak pula dapat cash bonus. Siapa nak bagi weh? haha

Collagen Powder Shaklee didalam satu kotak mempunyai 15 sachet. Jika beli 3 kotak percuma satu maknanya anda mempunyai stok sehingga 2 bulan. Collagen nie kalau saya amek dalam masa seminggu dah terasa keberkesananya terutama sekali pada kulit. Rasa lembut sangat kulit nie macam kulit baby tau! hee

Siapa yang sesuai mengambil Collagen Powder Shaklee?


  • Jika terdapat garis-garis kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata dan penglihatan kabur.
  • Gusi yang tidak sihat.
  • Rambut kering dan bercabang dihujung.
  • Liang roma besar, pigmentasi, jeragat dan kulit kering.
  • Garis halus pada leher.
  • Kulit hilang keanjalan dan lebih kering.
  • Kelihatan tua daripada unur sebenar. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
  • Payudara dan punggung kelenturan.
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang dan sakit sendi.
  • Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan.

Shaklee Collagen Powder ini juga dijangka akan OUT OF STOCK selama 9-12 bulan di sepanjang tahun 2015 tau! Jadi inilah masanya kepada pengguna tegar Collagen Powder untuk dapatkan stok bagi sepanjang tahun depan. Kang kalau tak de stok baru nak mencarik...nangis kome...
 
 

Macam mana nak order???

 

 
 
Hubungi saya untuk konsultasi percuma,
Ila Kamilah
Shaklee ID : 951481
Call/Msg/WhatsApp/Telegram : 012-5417451
Facebook Page : Jivebumz Vita shop

Sunday, December 14, 2014

Majlis kahwin Faiz dan Aini bekas pelajar PUO

Assalamualaikum wbt semua! 

Buat apa semua?  malam baru berkesempatan menjenguk blog nih... siang tadi pegi kenduri sahabat lama saya dan suami sewaktu belajar di politeknik ungku omar ipoh lebih 8 tahun yang lalu. Majlis kenduri kahwin tersebut berlangsung di Selayang. 

Kitorang memang plan nak pegi lewat skit lepas waktu zohor. Sebab tak nak sesak nak rilex santai gitu. Memang santai pon pihak katering tunggu nak mengemas aje..hehe mujur sempat makan. Lauk pauk sedap2 plak tuh.. hai untung laa kami dapat makan dengan selesa hehehe.
Alhamdulillah tahniah faiz dan isteri akhirnya kawen jugak kamu yer. Dulu time belajar si faiz nie kaki sakat saya dan suami... ada je idea dia nak kenakan kami. Orangnya ensemm tapi time tu tak de makwe hehe saya pon suka kaco2 dia. Semoga kalian kekal bahagia hingga ke jannah. Jumpa tahun depan ntah2 dah ada baby... amin.

Oh ye ada lagi seminggu lagi untuk kami Geng RTI2 menamatkan kursus kami.. kursus apa? haa nie pasal shaklee lah.. untuk kite2 aje... nak tau meh jadi ahli dulu ngan saya... saya bantu anda untuk berjaya.. Inshaa Allah...

Ok jumpa esok untuk cerita seterusnya...

Babai :)

Saturday, December 13, 2014

Abc Fradoo dan Lang Buana

Assalamualaikum wbt semua!

Hari minggu kita sembang pasal makan ok tak? Nie kisah jumaat tadi saya kan dah lama tak makan dekat seksyen 2, shah alam. Kalau dulu saya dan kawan2 sepejabat rajin makan dekat sini sebab nak makan Abc Fradoo yang sedap tu.

Sebenarnya Abc Fradoo nie paling kena dengan tekak saya. Coklat yang dorang gunakan dalam abc tu buat sendiri. Maksudnya dorang guna coklat yang dimasak sendiri. Menurut tokey kedai abc fradoo tulah.

Dalam abc fradoo nie ada macam2 antaranya kacang tanah, kacang merah,
buah anggur, aiskrim dan lain2 yang terdapat dalam abc yg lain (tak ingat nama hehe)

Saya kan kalau makan abc fradoo nie wajib makan dekat gerai lang buana. Macam biasa bihun tomyam. Kedai nie ala2 masakan siam tu haa.. akak tokey kedai tu pon tak kedekut selalu masak bagi lebih.. jadi kita pon suka ler singgah makan situ. Teringat masa saya mengandungkan sara makan dekat situ pastu saya balik. Sampai opis baru teringat saya belum bayar esoknya g makan situ lagi dan terus bayar. Akak tu pon tak ingat dah yang semalam.tak bayar tuh hehe. Jadi sampai akak tu cam muka teman kehkehkeh.

Korang kalau nak rasa abc fradoo g la gerai makan seksyen 2 sebelah kfc 24 jam tu. Cari la signboard abc fradoo dan restoran lang buana... pasti puas hati makan baq hang! hehe

Friday, December 12, 2014

Suka sangat ostematrik nie sebab dia ubat lawas saya!

Assalammualaikum wbt semua!

Salam jumaat yang penuh barokah... gembiranya saya nak share dengan korang pembaca setia blog jivebumz nie...

Ceritanya begini... dulu setelah melahirkan anak sulung saya mengalami masalah susah nak membuang air besar. Kena tunggu laamaaaa sangat baru dapat keluar... tu pon jenuh baq hang! sampai saya terpaksa makan buah oren. Berbakul-bakul jugak la oren yang saya kena telan (ini tipu hehe). Idok ler berbakul tapi banyak jugak laa sebab sembelit punya pasal kan... tapi setelah saya kenal dengan satu jenis supplemen nie terus selesai masalah sembeli saya tu..

Haaa nak tau apa dia??? nindia...

bagus untuk sembelit

Ostematrik namanya... alhamdulillah sepanjang 3 tahun saya mengenali ostematrik nie daripada anak pertama sampai laa nie masalah sembelit saya selesai... rugi tak kenal lebih awal tau! sebenarnya ostematrik nie baik sangat untuk tulang dan gigi terutamanya itu ibu mengandung. Ostematrik bukan hanya sekadar membekalkan kalsium sahaja tetapi terdapat Vitamin D yang amat diperlukan oleh tubuh kita bagi membina tulang temulang.

Antara khasiat yang kita perolehi apabila mengamalkan ostematrik secara konsisten ialah:-


- Tekanan darah berada ditahap normal
- Melancarkan saraf
- Memberi mood yang baik
- Gigi dan tulang menjadi kuat

Jika kekurangan kalsium, kesannya:-


- Kaki dan tangan selalu rasa kebas2
- Sering sakit pinggang
- Selalu murung
- Selalu rasa nak marah
- Rasa kejang / simpul biawak

Sebab itulah digalakkan ibu mengandung dan ibu menyusu mengambil ostematrik. Salah satu sebabnya dapat mengelakkan rasa kejang / simpul biawak. Dulu masa saya mengandung kerap sangat mengalami rasa kejang di kaki. Ya Allah sakit betul. Tengah malam terpaksa kejutkan hubby suruh urut. Kalau dia sedar tak apa lah jugak kan.. kalau dia tidur tak sedar... haa urutlah sendiri ko! 

Jika anda mengambil sebiji ostematrik ia bersamaan dengan 80 biji badam. Biasanya saya ambil 4 biji... 2 biji siang dan 2 biji malam. Cer kira berapa biji badam yang saya terpaksa telan? haa banyak kan? saya tak sanggup... baik saya telan ostematrik jer kalo cenggitu hehe.

Ok jika anda rasa anda sangat perlukan ostematrik ayuh jangan tunggu lagi dapatkan segera. Jangan biar diri sakit menangung derita.

Macam mana nak order???

 
Hubungi saya untuk konsultasi percuma,
Ila Kamilah
Shaklee ID : 951481
Call/Msg/WhatsApp/Telegram : 012-5417451
Facebook Page : Jivebumz Vita shop



Thursday, December 11, 2014

Shaklee Collagen Powder Set cantik shaklee meletops

Assalamualaikum wbt semua!

Bulan disember nie Shaklee memang buat promo set cantik besar-besaran lah!  Promo Vitamin c dan Vitamin E masih berlangsung. Sekarang ada pula promo Collagen Powder. Beli 3 percumaaa satu! Mana nak dapat harga murah gitu weh!!!

Boleh buat stok lagi tuh.. sapa yang pernah try collagen powder memang tau la camna penangannya... best baq hang! rasa kulit lembutt sangat3 hee... betul lah nie pengalaman saya lah

Palingggg best kalau beli 3 kotak bulan nie kan automatik anda layak menjadi ahli secara percuma.. senang2 jer register uolss.. ahli seumur hidup pulak tu.. bulan depan terus dapat cash bonus.. syoknyee la hai

Ok uols jom rebut peluang yang ada.. nak kulit cantik gebu gebas mai pm lekaihh

ila kamilah 012 - 5417451

Wednesday, December 10, 2014

Ingin hati sihat dengan DTX Complex

 Assalammualaikum wbt...

Kata orang dari mata turun ke hati... ikutkan hati mati... oh pentingnyaa hati dalam kehidupan kita... nak sayang seseorang pon melalui hati... dari mata turun ke hati haa gitu! Ok hari nie nak cerita pasal vitamin shaklee untuk kesihatan hati.

Apakah fungsi hati manusia?

1. Rembesan Hempedu
  • Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman.
  • Hempedu diperlukan untuk pencernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule)
  • Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak, A, D, E, K dan membantu mengasimilasikan kalsium
  • Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A
2. Bertindak sebagai Detoksifikasi
  • Metabolisme protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati.
  • Hati mengawal metabolisma protein
  • Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol, dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik
  • Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang.
  • Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul
3. Mengawal Paras Gula dalam Darah
  • Dengan menukarkan tiroksina – hormon tiroid, ke dalam bentu yang lebih aktif
  • Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme
  • Hati mewujudkan GTF (Faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation
  • GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul
  • Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga
  • Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin
4. Penting untuk metabolisme Lemak
  • Penting dalam sintesi asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotein, dan phospolipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga.
  • Di mana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

 Apakah yang terkandung dalam DTX Complex?



  • Biji ‘milk thistle’
    • Digunakan di Eropah sejak 2000 tahun lagi
    • Merupakan bahan utama dalam DTX
    • Mengandungi ‘Silymarin’ yang berfungsi sebagai antioksida
  • Biji schizandra chinensis
    • Menghalang Toksin berada dalam badan
    • Menggalakkan protein sintesis yang mana ia menggalakkan pertumbuhan sel – sel baru
    • Mengandungi Antioksida
  • Cendawan Reishi
    • digunakan secara tradisional sejak 4000 tahun dahulu di China sebagai sumber antioksida
  • Dandelion
    • Kaya dengan Vitamin A, B, C, D dan zat besi
    • Mengandungi ‘Cynarin’ yang melancarkan pengaliran hempedu
  • Kunyit
    • Mengandungi ‘Curcumin’ yang berfungsi untuk mencegah barah hati & kesihatan pundi hempedu
  • Ekstrak artichoke
    • Mengandungi ‘Cynarin’ yang melancarkan pengaliran hempedu sekaligus  membantu mengekalkan aliran hempedu yang normal

Apakah tanda-tanda tubuh mengalami masalah hati?


1. Lingkaran gelap pada mata
Biasanya kita selalu lihat mereka yang tidak cukup tidur mempunyai masalah lingkaran gelap dibawah mata namun begitu beberapa peneliti mengatakan, lingkaran gelap pada atas dan bawah mata berkaitan dengan kerosakan organ hati. 

2. Mata berwarna kuning
Mata yang biasanya berwarna putih jika anda menderita penyakit hati akan berubah menjadi kuning. Ini menunjukkan anda perlu segera berjumpa doktor.

3. Perut menjadi buncit.
Ini juga perlu diberi perhatian mungkin ada kaitan dengan hati dimana terdapat gangguan organ hati.

4. Bau mulut.
Bau mulut juga ada kaitan dengan hati dimana terdapat gannguan dari fungsi hati. Hal ini berlaku kerana ammonia yang berlebihan diproses didalam badan.
 
Secara kesimpulannya, DTX Complex ini membantu kita mengeluarkan kompoun dinyahtoksin oleh hati, menjaga kesihatan hati dan juga menggalakkan fungsi hati yang sihat. Sebotol mengandungi 90 biji tablet. Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan. Sayangilah hati anda!

Macam mana nak order???

 
 
Hubungi saya untuk konsultasi percuma,
Ila Kamilah
Shaklee ID : 951481
Call/Msg/WhatsApp/Telegram : 012-5417451
Facebook Page : Jivebumz Vita shop


Tuesday, December 9, 2014

Sambut hari lahir ayah di Restoran Cerana, Cheras

 Assalammualaikum wbt...

Teringat masa sambut hari lahir ayah mertua bulan lepas dekat Restoran Cerana, Cheras aritu. Seronoknya dapat berkumpul beramai-ramai bersama family mertua. Keluarga sebelah suami ada 5 orang adik beradik dan semuanya adalah lelaki. Jadi gegirl saya, mak mertua, kak ina (ipar), nurul (adik ipar) dan anak-anak saya serta kak ina. Kesian mak dulu-dulu tak de anak pompuan... sekarang meriah cucu 4 orang perempuan ko hehehe

Oh yer mak saya pon ikut juga kitorang pegi sana. Kebetulan mak saya kan duduk dengan saya sebulan so wajiblah bawak mak sekali.. tak kan makan sedap2 tingal mak dekat rumah sorang2 pulak ken... tidak mungkin begitu!

 Ayah... selamat hari lahir yang ke 62 tahun... menten ensem lagi ayahku nie tau.. pencen askar nih.. semoga ayah sihat2 selalu hendaknya..amin

Saya dan family kak ina antara yang terawal sampai so kami orderkan  makanan dulu... nanti mak, ayah dan adik2 sampai aje boleh terus makan... oh yer Restoran Cerana nie best jugak tau sebab persekitaran dia cantik. Seolah-olah kita berada di atas tasik gitu... alaa gambar keseluruhan restoran tak amik pulaa... sori yer...

Selfie dulu... saya mak dan kakak ipar.. esya macam biasa menyorok disebalik mama dia je manjang..


Sebelum tu... sila jangan muntah pulak.. saya tengah rajin nak upload gambar banyak3 nie hehe

Cinta hati saya... dua-dua sayang ketat2

Ok meh nengok menunya dulu kasi korang terliur-liur hehehe

butter prawn serius sedappp

ikan siakap 3 rasa sedappp

tom yam campur sumpah sedapp!

Siakap stim pon sedappp eh rasanya nie bukan ikan siakap.. apa tah nama ikan nie kerisi ker? daku lupa

kerabu sotong... i like

kailan ikan masin

sotong goreng tepung yummehhh

asparagus...

Siap ada live band lagi uolss... suara depa dua nie boleh tahan sedap jugak.. paling best boleh request nyanyikan lagu happy birthday untuk ayah... kalau masuk AF pon layak jugak..yang pakai tudung tu paling win suaranya.

Masa nie kitorang baru lepas nyanyi lagu birthday.. cucu2 pon sibuk nak potong kek jugak

Sesi bergambar bersama keluarga... berlatar belakang kan live band haha

Secara keseluruhan makanan semua sedap2 belaka... licin jugak lah kitorang bedal... hehehe maklum lah ayah belanja... eh tetiba ayah punya birthday tapi ayah pulak nak belanja kan.. alhamdulillah rezeki anak2

Sebelum pulang jom selfieee dulu... hai susahnya nak bergambar anak beranak.. tengok lah tu anak2 saya tak reti duduk diam pandang kamera...mama babah jer over!

saya suka sangat pic nie! baru berangan nak bergambar dengan mak saya dan mak mertua konon2 saya nie anak menantu kesayangan lah... sekali kakak dan adik ipar datang menyelit hehehe

My Hero... juga hero bagi mak mertua saya... kesayangan... depa neh tau!

Last sekali... restoran nie memang best dan santai disamping makanan yang sedap2... korang boleh try la bawak keluarga... rasanya kena booked dulu dan buka pada waktu malam sahaja...

Lokasi?

Restoran Cerana
Batu 7 Lebuhraya Cheras Kajang
43200 Cheras
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

Boleh hubungi...


Pejabat :03-90749662/9667/90802526
Restoran : 03-90803715
Mohd Khairul Azwal(Manager) : 019-6171840
Mohd Ali(Asst Manager) : 017-3096511


Itu saje nak order shaklee call/wasap saya yer! bulan nie ramai yang order set cantik tau... harga mampu milik.. korang pon nak cantik meh calling2 

012-5417451

Monday, December 8, 2014

Glowing Skin Set Kulit Cantik Terhangat!


 Assalammualaikum wbt semua.....

Sapa nak kulit cantik? sila angkat tangan... semua pakat angkat tangan dah tu hehehe.. semua wanita inginkan kecantikan luar dalam tapi sejauh mana anda menjaga kecantikan? Ada yang rajin ikut petua orang lama itu tidakmenjadi masalah jika dia rajin amalkan. Bagi saya pula pengambilan supplemen yang selamat adalah sangat diperlukan bagi membantu saya mendapat nutrien yang seimbang pada kulit. Nak makan buah hari-hari rasanya tak termakan kot? so apa yang saya buat ambil supplemen bagi membantu saya tampak lebih sihat.

Kenapa badan kita perlukan supplemen?


  1. Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan.
  2. Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien. Hakikatnya nutrien hanya boleh didapati dari pemakanan.
  3. Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas dan tercemar akibat racun serangga atau bahan kimia lain.
  4. Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kurang bersenam atau bersukan dan merokok.
  5. Rutin pemakanan kebanyakan manusia sekarang yang tidak hiraukan diet yang seimbang.
  6. Gangguan penyerapan nutrien dari makanan, akibat dari pengambilan kafien, gula dan garam berlebihan.
  7. Kehilangan nutrien dalam makanan, terutamanya di kedai makan, restoren makanan segera, masak terlalu lama dan sebagainya.

Jika menggunakan Set Kecantikan Shaklee dengan konsisten Inshaa Allah anda akan nampak perubahannya. Kulit akan nampak lebih cantik dan glowing gitu. Tak perlu gunakan produk yang mahal sangat kerana Shaklee dibuat dari bahan semulajadi dan selamat. Sebotol vitamin C tahan sehingga 6 bulan. Manakala Vitamin E dan B complex tahan 4 bulan. 

Memang berbaloi dan memberi nilai terbaik pada bajet anda. Sungguh jimat bukan? Set Kecantikan kulit shaklee asas terdiri daripada Vitamin C, E, B Complex dan ESP. Zat-zat ini dapat membantu memberikan nutrien yang diperlukan oleh tubuh untuk membina kulit yang lebih sihat.
 

Fungsi Set Kecantikan Shaklee?


Vitamin C

  1. Penting untuk pengikatan kolagen, hasilnya kulit tampak lebih anjal.
  2. Anti Onsidan, menghalang radikal bebas dalam badan penyebab kanser.
  3. Tingkatkan daya tahan badan bagi melawan penyakit.
  4. Sangat bagus untuk kesihatan gigi dan gusi yang cantik.


 
nak kulit glowing
Nak cantik cara sihat meh telan nie!

 Vitamin E

  1. Membantu mengekalkan kulit yang cantik.
  2. Menghilangkan parut jerawat.
  3. Membantu mengurangkan inflamasi dan penyembuhan luka.
  4. Sangat bagus untuk meningkatkan kesuburan lelaki.


 Vitamin B

  1. Mengelakkan pigmentasi kulit (bintik-bintik dimuka)
  2. Melembapkan kulit supaya kulit tidak kelihatan kering. 
  3. Manfaat, mengurangkan stress. Jika kita stress maka muka akan cepat berkedut! Jadi elakkan stress dan senyum selalu yer.
  4. Membantu untuk saraf yang sihat.
Nak kurus pon boleh


ESP Soy Protein Isolate Powder

  1. Kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  2.  Membantu hilangkan parut jerawat di muka.
  3.  Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  4.  Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
  5. Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
  6. Menyokong kesihatan imunisasi badan.
  7. Mengawal paras kolesterol.

Testimoni pengguna tegar shaklee


Sempena bulan promo nie jom beli sekarang jangan tunggu habis baru nak nyesal hehehe...

Macam mana nak order???

 
Hubungi saya untuk konsultasi percuma,
Ila Kamilah
Shaklee ID : 951481
Call/Msg/WhatsApp/Telegram : 012-5417451
Facebook Page : Jivebumz Vita shop

Sunday, December 7, 2014

Tak mampu ber bokitta kami ber aidijuma

Assalamualaikum semua!
Hai buat apa hari nie? kami sekeluarga keluar jugak siang tadi ke mydin mall subang membeli barang keperluan dapur. Ikutkan hati malasnya la hai nak keluar.  Nak tido je rasanya.. tapi mengenangkan lauk pauk dalam peti ais dah semakin susut gagahkan lah juga keluar.
Oh yer hari nie tak mau sembang pasal produk yer. Esok kita sembang len. Hari nie nak sembang pasal tudung bawal yang paling hot di pasaran iaitu Aidijuma.Sejak saya terjebak dengan group wasap Aj Lover memang setiap kali ada keluaran baru saya nak beli.. parah jugak nih sebab ada geng dia lagi seronok dan menjadi2 hehe.
Bagi sesiapa yang belum mengenali dengan tudung Aidijuma ia ada 4 jenis tudung yang berlainan iaitu black label, green label,  red label dan white label.
Dari segi kualiti ianya sangat berbeza antara semua label. Paling mahal black label iaitu rm33. Manakala white label cuma rm10 sahaja. Mana tak gila asyik nak membeli aje hehehe. Suami belum sound lagi jadi ayuh kita beli lagi kekeke. Harganya yang berpatutan sebab tu ianya menjadi pilihan..
Terserah kepada masing2 jika mampu beli la yang mahal. Bagi saya mahal atau murah tu tak penting..yang penting cantik dan selesa dimata kita. Asalkan dapat menutup aurat itu sudah bagus ye dak? paling best tudung Aidijuma nie kan sesuai aje kalau pakai dengan baju kurung tak kira lah kain jenis plain atau bercorak ianya matching aje.. pakai ala2 datin juma plak tuh..perghh perasan lawa hahaha.
Ok uols pi terjah concept store Aidijuma yer.. saya tak jual.. saya jual shaklee sahaja..
Pm / wassup saya jika nak beli produk shaklee 012 - 5417451

Saturday, December 6, 2014

Majlis Aqiqah tiga orang sepupu selesai

Assalamualaikum semua! 

Syukur alhamdulillah hari nie selesai Majlis Aqiqah untuk Qaysara Aleesya bersama dua orang sepupunya iaitu Izzul dan Aryan. Majlis secara sederhana dan jemputan hanya dikalangan ahli keluarga dan kawan2 sahaja.

Menu kambing bakar menjadi pilihan disamping kambing masak kuzi, ayam masak merah, ayam goreng dan acar timun. Nasi ada dua jenis iaitu nasi beriani dan juga nasi putihm Nasi beriani dah licin awal2 lagi haa.. sebab terlampau sedap hee... saya pon sempat makan sikit je tadi. Macam biasa la tuan rumah tak selera makan. Utamakan tetamu katanya haha.

Selesai aqiqah baru lah lega.. kalau tak pening kepala pk bila nak buat. Ini pon sebab abang ipar ajak join kalau tak ntah tahun depan agaknya baru nak buat. Lega segalanya dipermudahkan.
Ok entry arinie santai2 aje yer esok kita sembang lagi nak tolong mak mertua den ngemas jap ahaaa... menantu mithali katanya...kahkahkah

k bai

Friday, December 5, 2014

Promo Shaklee Disember 2014 : Vitamin C dan Vitamin E gandingan mantap!

 Assalammualaikum wbt.....

Apa khabar semua? Salam jumaat yang penuh barokah diucapkan kepada semua. Bagi anda yang masih belum mengetahui bulan ini Shaklee ada buat promo apa meh cheq nak habaq mai.. hehe

Ok sempena disember 2014 ini Shaklee ada buat dua jenis promo untuk ahlinya iaitu:-

Promo Pertama


1. Beli Vitamin C sebanyak 6 botol anda dapat percuma 1 botol!

2. Beli Vitamin E sebanyak 6 botol anda dapat percuma 1 botol!

Wahhh meriahnyeeeee.... 
 

untuk kulit cerah dan cantik

Anda boleh belikan untuk mak, ayah, kakak, abang, adik, isteri, suami atau sesiapa sahaja. Paling penting anda jimat berganda. 

Vitamin C sangat banyak khasiatnya untuk kulit anda jika anda tahu apa khasiatnya...

Kalau tak nak beli 6 botol anda tetap berpeluang membeli vitamin C ataupon Vitamin E atau kedua-duanya sekali melalui promo yang kedua iaitu..

Promo kedua


1. Beli 2 botol Vitamin C and Get 5% OFF

2. Beli 2 Botol Vitamin E and Get 5% OFF


set kulit cantik

Vitamin E memang ternyata berkesan untuk kulit untuk anti penuaan. Jika diamalkan sehari sebiji Inshaa Allah dapat mengatasi masalah penuaan, garis halus, parut jerawat dan bintik penuaan. 

Memang mantap lah gandingan antara vitamin C dan vitamin E nie!! nak lagi mantap tambah vitamin B... ermmm memang bestlahh...hasilnyaa...

Macam mana nak order???


 
Hubungi saya untuk konsultasi percuma,
Ila Kamilah
Shaklee ID : 951481
Call/Msg/WhatsApp/Telegram : 012-5417451
Facebook Page : Jivebumz Vita shop

Thursday, December 4, 2014

Miliki kulit yang cantik dan tidak kusam bermula sekarang

Assalammualaikum wbt semua!

Hai semalam dah janji kan nak cerita pasal vitamin E... bestnya la hai shaklee buat promo vitamin E time hujung tahun macam nie. Ok mesti ramai yang dok menunggu entry saya nie kan? (bajet artis pulakk hehe) perasannnn ok... layan jelahhh yer



Apakah Manfaat Vitamin E untuk kulit anda?


Ramai yang sudah ketahui bahawa vitamin E sangat sinonim dengan kulit. Sebut vitamin E saja dah tahu sebab nak hilangkan jerawat dan kulit kusam bagai kan. Ada juga yang kata nak awet muda amalkan vitamin E, nak kulit licin dan banyak lagi. Kali nie saya nak share khasiat vitamin E yang mungkin anda belum tahu lagi.

1. Vitamin E kaya dengan antioksidan yang dapat mencegah penyakit kanser.

2. Vitamin E membuatkan si pengamalnya berasa sweet 17 gitu kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik dan membantu hilangkan parut dan jeragat agar kulit lebih berseri dan tidak kusam.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang dilalui disebabkan oleh hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun, dengan pengambilan vitamin E ianya dapat membantu masalah kedinginan.

4. Vitamin E dapat menghilangkan masalah parut jerawat, jeragat dan juga tompok hitam.

5. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

6. Mengembangkan salur darah serta dapat menghalang pembekuan darah daripada berlaku.

7. Manakala bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan aerola iaitu kawasan puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Kesimpulannya ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang  konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. 



Sebotol ada 120 biji sehari telan sebiji sahaja dah cukup. Jimat 4 bulan uols! nak lebih jimat lagi tambah vitamin c jimat 5%. Hai untunglah uols kalau beli bulan nie bulan lain tak dapat kot diskaun kebabom macam nie. 

Ayuh miliki kulit yang cantik dan tidak kusam bermula sekarang! bukan esok yer! jangan tungu lama-lama-lama-lama...rugi...

 
Hubungi saya untuk konsultasi percuma,
Ila Kamilah
Shaklee ID : 951481
Call/Msg/WhatsApp/Telegram : 012-5417451
Facebook Page : Jivebumz Vita shop




3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan. 4. Vitamin E dapat menghilangkan masalah parut jerawat, jeragat dan tompok hitam 5. Mencegah penyakit alzherimer 6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan aerola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar. 7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual. 8. Mengembangkan salur darah serta dapat menghalang pembekuan darah dr berlaku

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan. 4. Vitamin E dapat menghilangkan masalah parut jerawat, jeragat dan tompok hitam 5. Mencegah penyakit alzherimer 6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan aerola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar. 7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual. 8. Mengembangkan salur darah serta dapat menghalang pembekuan darah dr berlaku

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan. 4. Vitamin E dapat menghilangkan masalah parut jerawat, jeragat dan tompok hitam 5. Mencegah penyakit alzherimer 6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan aerola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar. 7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual. 8. Mengembangkan salur darah serta dapat menghalang pembekuan darah dr berlaku

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan. 4. Vitamin E dapat menghilangkan masalah parut jerawat, jeragat dan tompok hitam 5. Mencegah penyakit alzherimer 6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan aerola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar. 7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual. 8. Mengembangkan salur darah serta dapat menghalang pembekuan darah dr berlaku

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan. 4. Vitamin E dapat menghilangkan masalah parut jerawat, jeragat dan tompok hitam 5. Mencegah penyakit alzherimer 6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan aerola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. Parut strecth mark akan semakin pudar. 7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual. 8. Mengembangkan salur darah serta dapat menghalang pembekuan darah dr berlaku

Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Photobucket
© Design by | Nurulchumel Lovely Site